Canta al Mar

Sofia motettkör kom i söndags hem från sitt deltagande i

den internationella körfestivalen och tävlingen Canta al Mar som i år arrangerades för sjätte  gången i den lilla orten Calella, utanför Barcelona. Sofia motettkör deltog utanför tävlan i festivalen tillsammans med 48 andra körer från 24 länder. Körerna kom från olika länder i Europa men det fanns även ett flertal körer från bl a Indonesien, en från Kina, från Surinam och Iran. Sofia motettkör hade fått en särskild inbjudan att dela en konsert tillsammans med en kör från Lettland i Barcelonas katedral som också är säte för Barcelonas ärkebiskop. En stor mängd turister och besökare lyssnade till konserten. På fredagen genomförde kören också en s.k. Evaluation perfomance då en jury bestående av tre välrenommerade kördirigenter från Sydafrika, Slovenien och Tyskland lyssnade och gav ett mycket positivt utlåtande om kören. Därefter följde en stunds workshop då de arbetade med kören och gav många värdefulla tips och konstruktiva råd.

Kören sjöng också i en Friendship Concert i Calella och fick mycket inspiration av att lyssna till fantastiska körer i olika genrer och åldrar i både konserter och tävlingar. Festivalen avslutades med “Calella sings” då alla körer stod uppradade och sjöng längs med huvudgatan i Calella och därefter samlades till en härlig Paellafest.

Resan till festivalen gav kören mersmak. Att resa tillsammans, sjunga i nya sammahang och lyssna till andra körer ger både vidgade vyer, stärker körens egen gemenskap och fördjupar förståelsen av vår egen musikaliska uppgift där vi verkar.

 

 

Annica Sjöstrand

Körledare Sofia motettkör

 

Lämna en kommentar

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar